Att bli Certifierad belovedfotograf/Moment Designer!

Är du nyfiken på Moment Design och hur du blir certifierad? Här berättar vi steg för steg hur du blir en certifierad belovedfotograf/moment designer, svarar på eventuella frågor och visar dig hur det kan se ut! (Vill du veta mer om Moment Design? Läs HÄR).
Men först tar vi reda på om certifikation är något för dig!

certifiering är för dig om:

 • Du vill göra en översyn av din egen teknik. En certifiering med en lärare innebär att du får värdefull feedback kring hur du använder tekniken och vad du kan göra mer eller mindre av.
 • Du anser att ditt värde som fotograf och ditt varumärke skulle stärkas av att kunna tala om för dina kunder att du är certifierad/vidareutbildad fotograf och skiljer dig från mängden.
 • Du vill tillhöra en exklusiv skara fotografer i Sverige och Världen som är certifierade, inklusive medlemskap i en sluten facebookgrupp där du kan nätverka med andra certifierade fotografer.
 • Du vill vidareutbilda dig som lärare. Då måste du vara certifierad först!
 • Diplom och badges för din hemsida är din grej! 
Cecilias lärarcertifikat efter 6 veckors onlinekurs, certifiering som fotograf och utbildning till lärare

Cecilias lärarcertifikat efter 6 veckors onlinekurs, certifiering som fotograf och utbildning till lärare

Steg för steg - såhär blir du certifierad belovedfotogar/moment designer

 1. Du börjar med att gå onlinekursen för Moment Designers. Kursen är 6 veckor och kräver ca 2 timmars jobb per vecka, men ju mer du lägger ned - desto mer får du ut. Du deltar i diskussioner i en facebookgrupp med andra som går igenom kursen samtidigt som dig. När du genomfört ditt prov och skickat in bilder för påsyn så blir du godkänd.
 2. Du övar övar och övar! Den vanligaste feedbacken våra elever får som certifieras är "öva på ditt flow" följt av "Använd din röst för att leda paret dit du vill". Vi ser helst att du har minst tre månader på dig att öva inför din certifiering, men alla är olika. Hör med oss om du är osäker på om det är rätt tid för just DIN certifiering.
 3. Boka en certifiering med någon av de lärare som finns i Sverige/Världen. I Sverige har du oss - Linda & Cizzi, Karin Linde i Varberg eller Juliana Wiklund i Stockholm. Du kan dock certifiera dig hos vilken lärare du vill. Priset ligger kring 1300 SEK eller motsvarande.
 4. Boka ett par eller en familj för att ha en fotografering där du granskas av läraren du bokat. Detta är ditt praktiska prov i certifieringen. Innan detta gör du även ett teoretiskt prov med några frågor. 
 5. Genomför din certifiering med läraren med dig.
 6. Skicka in 3-5 utvalda bilder till hello@momentdesign.co för bedömning. Du får reda på av din lärare om du är godkänd omgående, men ditt diplom skickas ut från momentdesign.co

DONE!

Det mest värdefulla med en certifiering tycker vi är att du får en konsultation kring hur du fungerar med kunder. Någon som är van att titta på kommunikation kan ge dig konkreta tips på hur du kan tänka kring ditt kroppspråk, din röst och vad du säger till dina kunder. 
En annan sak som kan påverkar dig och din självkänsla är att du faktiskt slutför något och får ett avstamp eller en typ av konkretisering i hur du jobbar.  Du har nu uppnått ett mål! Det kan ha en effekt på hur du tänker och din attityd och vi tycker det är värt att klappa sig på axeln för!

Du kanske undrar hur mycket dina bilder spelar någon roll för certifieringen?
Det är inte en bedömning av hur du redigerar eller komponering, även om du kan få kritik på bilderna om du vill - det är en bedömning av hur du bemöter människor och guidar dem.
Bilderna nedan är från Lindas certifering. Den gjordes på en workshop som leddes av Jesh De Rox, Inomus -  framför 11 andra fotografer. Känslan trumpade platsen!


Frågor & Svar

f) Måste jag ha gått onlinekursen? Räcker det inte med en workshop? 
s) För att bli certifierad fotograf så krävs onlinekursen, men en workshop hjälper ofta för att lägga ihop alla pusselbitar. Många tycker det blir tydligare med själva fotograferingen efter en kurs med lärare. Du får dessutom rabatt på onlinekursen EFTER en workshop med lärare! Woho!

f) Jag vill bli certifierad Playful Heart fotograf eller i First Moments. Kan jag bli det?
s) Beloved, Playful Heart och First Moments är grenar av Moment Design. När du certifieras blir du en Moment Designer - inte t ex en belovedfotograf eller first moment fotograf. I dagsläget kan du alltså inte bli certifierad som Playful Heart fotograf, men du kan fortfarande utöva tekniken som grenen går ut på.

f) Gäller min certifiering för alltid?
s) Ja, du behöver inte uppdatera din certifiering, men du kan välja att bli lärare om du vill. Då krävs ytterligare utbildning.

f) Var sker certifieringen?
s) Din lärare kan komma till dig (extra debitering) eller så kommer du till din lärare. Ni beslutar vart det skall ske.

f) Hur certifieras jag av er?
s) boka på en gång! 


Åsas Jakobsson certifieras!

Den 9/1 2017 var det dags för certifiering. Åsa var en smula övertrött efter en intensiv helgkurs, vilket stoppade hennes nervositet. Linda mötte upp Åsa och de pratade innan om vad som skulle hända, om hon funderade över något och om hon kände sig bekväm "Ja, kan man göra något annat med Linda liksom?" Sedan kom hennes par, och hon glömde bort att Linda fanns.

Åsa berättar: Paret hade jag haft kontakt med men aldrig träffat, och det var kul att ses på riktigt! Min "spellista" med invites hade jag i huvudet, men jag brukar ha en lapp jag glömmer att titta på. Paret var helt fantastiskt att jobba med, kärleken lyste och det kändes enkelt och lättsamt! När jag var nöjd och tackade paret, så frågade jag hur det hade känts med en Moment Design - session, och de var jättenöjda! Det är nog det bästa med Moment Design tycker jag - att det handlar just om ögonblick och känslor, jag råkar liksom bara ha en kamera i närheten också. Fokus ligger på upplevelsen, och då händer bilden nästan av sig själv! Efter att de lämnat oss, satte jag och Linda oss ner och pratade igenom hur det gick. Linda är så oerhört diplomatisk i sin kritik, och jag fick både feedback på vad som varit bra och feedforward på hur jag kan tänka framåt. Det tas tacksamt emot! Nu väntar jag på att bilderna ska bli bedömda av Theresa som ansvarar för "huvudutbildningen" och sedan är jag certifierad och klar! Jag känner mig väldigt stolt över hur långt jag har kommit, och ser med tillförsikt och nyfikenhet fram emot hur resan fortsätter!

Comment