Alltså - VAD är Moment Design och Beloved?

Det råder förvirring kring begreppet Moment Design och Beloved. Vad är detta och vilket utav de två är vi lärare i? Vilken kurs skall man gå och vad är inviter?

I detta blogginlägg hjälper vi dig att reda ut begreppen och navigera i världen av upplevelsebaserad fotografering.

Detta är Jesh De Rox - Grundaren av Beloved!

beloved_moment design_jesh de rox_beloved i sverige_belovedlärare

En intressant aspekt av honom är att när han var liten var han plågsamt blyg. Faktum är att han inte vågade prata med människor. Att fotografera och försöka nå fram och förstå hur andra fungerade vad det som drev honom att utforska människor och dess psyke. 

We as Beloved Photographers believe that we can change how the world sees photography. One relationship at a time
— Jesh de Rox

moment design är det nya begreppet för beloved!

Beloved har numera övergått till att vara en del av det större begreppet "Moment Design", där beloved och familjegrenen Playful Heart är en del samt nyfödd-genren "First Moments".

Belovedcollective var utgångspunkten för tekniken men sidan har flyttats till en ny plats (http://momentdesign.co). Där samlas alla certifierade fotografer och sidan har massor av nyttig information. När du går kurs med oss så får du 1 års medlemskap gratis. Det bästa med medlemskapet är gruppen Moment Design på Facebook. Där finns massor av hjälp att få för nybörjare och seniorer. Kika på dokumenten med olika invites eller att bara läsa igenom alla diskussioner kommer att ge dig massor av matnyttig information!

VÄNTA NU!

Vad är invites? Som moment designer så har du en hel del verktyg och inviter eller "expression invites" som de heter, är en del av dessa. Vi kan kalla de lekar, uppmaningar eller frågor som vi använder för att interagera med våra klienter.

Hur lär jag mig mer om moment design?

Det finns olika vägar att gå. För dig som är lite nyfiken men inte vet om det är något för dig så kan du titta på moderskeppet.se och kurserna Kärlekspar och Familjer med Juliana Wiklund. Då lär du dig mer om inriktningarna Beloved och Playful Heart. Det är en kort introduktion till tekniken.

Dessa två kurser online ger dig en viss insikt i tekniken, men om du känner att du vill förstå djupare hur och varför du använder den med dina kunder så kan du istället gå till en av de fyra lärarna som finns i Sverige för en introkurs till Moment Design. Juliana Wiklund är den första läraren i Sverige och även grundare till familjegrenen "Playful Heart", Karin Linde i Varberg och jag certifierades i samma år (2015) och Cecilia certifierades förra året. Vi har alla workshops och privatkurser för dig som är nyfiken. 
I år certifierades både jag och Cecilia även som de första lärarna i världen i Playful Heart (förutom grundaren själv såklart) och har därmed möjligheten att även lära dig moment design för familjefotografer! 

en tredje inriktning 

"First moments" är inriktningen för dig som är nyföddfotograf och denna teknik lärs just nu endast ut av Minna Burgess i Australien men det finns intresse att ta den hit till Sverige. Om du är intresserad av en kurs nu på direkten dock så var lugn, du kan alltid boka en konsultation via Skype. 

Hur blir jag certifierad moment designer?

Jesh har en kurs i moment design som du kan gå online. Kursen pågår under 6 veckor och du lär dig allt om tekniken. Du lär dig förstå varför den är så kraftfull och framför allt hur du hittar rätt läge inuti dig själv för att kunna på ett säkert sätt guida dina kunder under en session. 

Detta är det enda sättet att bli certifierad som moment designer idag. Onlinekursen bokar du via Momentdesign.co och därefter kontaktar du en lärare för att göra ditt prov. Alla rekommenderar vi att du tar lite tid mellan onlinekursen och ditt prov för att öva lite på tekniken. Av alla dryga 18 lärare i världen så har vi alla i princip samma feedback till våra elever - öva på ditt flow.

Vi hoppas att vi nu hjälpt dig lite med att reda ut eventuell förvirring kring begreppen och att du nu har lite tydligare bild av vad Moment Design innebär. Om du fortfarande har frågor och funderingar, eller om du vill gå en konsultation, privatkurs eller workshop så häng med i facebookgruppen eller lyssna på vår pod!

Vi hoppas vi ses!
Cyberkramar från Linda & Cizzi

Comment