Jag tänkte berätta en hemlis...

Jag tänker inte be dig att inte berätta för någon då jag faktiskt i hemlighet hoppas att du delar denna med alla du känner.

Det jag tänker berätta kanske du redan vet om, men jag är rätt säker på att du inte tänker så mycket på det. Jag tror att du har hört det sägas, men att du kanske ändå inte riktigt förstår vad det betyder - och förhoppningsvis kan jag göra det lite klarare för dig.

Okej. Nu kör vi.

Dina tankar är inte sanningar!

så. Phu. Nu är det sagt. Nu är det liksom "out there" och jag behöver inte tänka på o hålla det hemligt längre.
Nu vet alla och så kan vi fortsätta med o kolla på housewifes eller spela Pokémon GO.

"Fast vänta nu? Vad menar hon?"

Filmen går ofta inte att spela då den är inbäddad - klicka till youtube och ladda om sidan så kan du kika.

Vi börjar här - med en av mina favoriter, Kjelle. Kjell Enhager - Coach och en otroligt smart människa. Om du tar dig tid att kika på klippet ovan så kommer du förstå vad jag menar, och det tar dig bara 9 minuter. 

belovedkurs_belovedlärare_nlp_coaching_nlp_coach


Men jag ska också försöka förklara det för dig. Vi människor fungerar pretty much likadant allihopa, i alla fall om vi tittar på vår hjärna. Det är som om en dator av ett och samma märke satt i alla människor. Vi kan ha olika komponenter och vissa kan gå sönder, men de funkar liksom rätt så mycket same same... 
Våra tankar är ord som vi sätter ihop till meningar, vi ger de värderingar och därefter har vi ofta känslor kring det vi tänker på. Till exempel - tänk på vanlijglass. Mjukglass en varm sommar dag. Tänk nu på nyklippt gräs. Eller hundvalpar. Tänk på att tvätta smutsiga kläder. Tänk på ösregn när du har en fotografering. Tänk på att hålla handen med någon du älskar.
Förstår du? Allt detta som du tänker på finns redan indexerat i din hjärna. Den vet hur den ska "känna" kring olika ämnen då du redan har gjort ett mönster av detta för länge sedan. 

belovedlärare_belovedkurs_nlp_coaching_


Vad jag försöker säga med det är att en tanke som du har "Jag är en dålig fotograf", kanske inte är en sanning alls. Inte ens om du haft den i tio år, tjugo år. Kanske är det bara en tanke som du upprepat så ofta att din hjärna har skapat ett mönster av det... 
Kanske är det bara ord som du satt samman i en mening?

Tänk om den inte är sann? Tänk om du inte är sämst i världen och inte kan någonting? Tänk om du kunde tänka samma tanke fast tvärtom? Jag är bäst i världen och kan allt!
Tänk ÄNNU MER OM den där goa tanken faktiskt också kunde bli ett mönster och kunde få dig att må bättre?

Detta har jag aldrig gjort, det kan jag helt säkert
— Pippi Långstrum (Astrid Lindgren)
belovedlärare_belovedkurs_nlp_coach

Tänk om du, nästa gång du börjar mata tankar i huvudet om hur värdelös du är, kunde säga
"-Hey, vänta nu... Detta är inte en sanning! Det är bara ord som jag satt ihop till en mening och som jag ger en värdering och får en känsla av.Jag kan säga något annat! Jag kan bryta mönstret!"

För vet du, det kan du... men det är min andra hemlighet. Schh. 

<3
 

Comment