Alltså - Hejda dig lite nu - "Moment..." what?

Du kanske har hört talas om beloved? En teknik som används för att hitta det som är äkta hos människor du porträtterar? Du har sett Juliana Wiklunds kurs "Fotografera Kärlekspar" på moderskeppet? (Observera att denna kurs är GRATIS hela februari 2016 - väl värd tiden )

Då vet du lite om vad Beloved är. Men vad är då Moment Design? 
Jo. Beloved var från början en filosofi och teknik från Jesh de Rox (USA) som var riktad mot kärlekspar men har sedan starten växt till en mycket större rörelse. Du hittar numera inriktningar som nyfödd (First Moments), Solo porträtt och familj (Playful Heart) och det växer konstant. 
Därför behövs ett skifte ske i vårt språk som belovedlärare.

MOMENT DESIGN - är den samlade termen för denna teknik och innefattar då alla inriktningar.
• Beloved (interaktion mellan vuxna människor) • Playful Heart (lekfull inriktning mot familjer) • First Moments (nyfödda med föräldrar) • Beloved Solo ( 1 vuxen el tonåring ) •

belovedkurs_beloved kurs_belovedl�rare_moment designer_moment design_linda rehlin

Foto: Ulrika Norman

Du kan välja din egen inriktning och välja vad du vill bli bäst på. Kärlek, Familjer, Solo eller Nyfödda - och du kan göra det till något som passar dig. Det är nog det bästa med Moment Design - det handlar om hur DU gör det.

 

En Designing You - kurs handlar just om det. Hur DU bäst applicerar Moment Design för dig, och hur du är det viktigaste verktyget. Det handlar om att ta bort alla ytterligheter och influenser och hitta dig och ditt. Platsen är alltid vald utifrån detta. En plats där du känner dig som hemma, där miljön är personlig och låter dig få fokusera på vad jag säger utan att bli påverkad av kala väggar och en steril miljö. Tanken är att det kommer inifrån dig, och därför spelar inte ytterligheter någon roll - så länge du är trygg så är du trygg. Kanske något flummig förklarat, men ändå en del av vad som är viktigt för mig. 

En belovedkurs handlar om dig, inte de du fotograferar, och jag tror att just DEN tanken är det som är mest intressant att ta till sig. Verktygen läggs inte på bordet, de plockas fram inifrån och de gör underverk. 
Men tro inte mitt ord - testa själv!
Det är också något vi gör under en kurs - provar själva. Tar med nyfunna tankar och idéer och provar de i en riktig situation för att se hur det känns och hur du kan göra det till ditt. 
 

Jag tycker det var en superbra kurs! Jag fick en otroligt go må bra känsla i kroppen under och efter fotograferingen. Din positiva och kärleksfulla inställning smittar av sig

Comment